د.جیاس یک محیط اجرایی جاوا اسکریپت متن باز و چندسکویی است. این تقریبا برای هر پروژه ای یک ابزار محبوب به حساب میآید.نود.جیاس موتور جاوا اسکریپت وی8 ، هسته گوگل کروم را در خارج از مرورگر اجرا میکند. این به نود.جیاس این امکان را میدهد که بسیار کارآمد باشد. نود.جیاس در یک فرایند اجرا میشود بدون اینکه نیاز باشد نخ جدید برای هر درخواست ایجاد نماید .
سلام به همه دوستان گلم . با یک مقاله دیگه درباره فریمورک NodeJs با شما هستم . حتما تا بحال اسم این فریمورک به گوشتون خورده . مطمئن هستم براتون جذابه که بدونید نود جی اس چی هست و چکار میکنه . اگر شما هم مثل من علاقه مند به شناختن این فریمورک هستین با من باشید تا به بررسی فریمورک نود جی اس بپردازیم .
نود جی اس مجموعه ای از ورودی خروجیهای ناهمگام اولیه را در کتابخانه استانداردش که از مسدود شدن کد جاوا اسکریپت خودداری میکنند را فراهم میکند و به طور کلی کتابخانهها در نود.جیاس با استفاده از نمونه های مسدود نشدنی نوشته میشوند که رفتار مسدودشدنی را یک استثنا نسبت به رفتارها یا رویدادهای نرمال و عادی میدانند.
هنگامی که نود.جیاس نیاز دارد که یک عملیات ورودی خروجی را اجرا کند، مانند خواندن از یک شبکه، دسترسی به یک پایگاه داده یا سیستم فایل به جای هدر دادن سیکلها یا چرخههای واحد پردازش مرکزی یا cpu با انتظار، نود.جیاس عملیاتها را هنگامی که پاسخ برمیگردد ادامه خواهد داد. و این قطعا جذاب هست
نحوه فعالیت در نود جی اس در تصویر زیر نشان داده شده است .
این به نود.جیاس امکان مدیریت و کنترل هزاران اتصال همزمان با یک سرور تنها را میدهد. بدون در نظر گرفتن بار مسئولیت مدیریت همزمان نخ، که میتوانست منبع قابل توجهی از باگ ها یا اشکالات باشد. واقعا عالیه !
نود.جیاس یک مزیت منحصر به فرد دارد، زیرا میلیونها برنامه نویس یا طراح وب فرانت اند یا سمت کاربر که برای مرورگر جاوا اسکریپت مینویسند، اکنون قادر به این هستند که بدون نیاز به یادگیری یک زبان کاملاً متفاوت، علاوه بر کدهای سمت کلاینت کدهای سمت سرور را نیز بنویسند. در نود.جیاس استانداردهای اکما اسکریپت جدید میتوانند بدون مشکل استفاده شوند به طوری که شما مجبور نیستید برای تمام کاربرانتان صبر کنید تا مرورگر شان را به روز رسانی کنند - شما مسئول تصمیمگیری این هستید که کدام ورژن اکما اسکریپت با تغییر ورژن نود.جیاس استفاده شود و همچنین شما میتوانید ویژگیهای تجربی خاصی را با اجرا کردن نود.جیاس با پرچمها یا فلگها فعال سازید.
در مقایسه با جاوا اسکریپت که ۲۴ سال و وب که ۳۰ سال سن دارند.
۱۰ سال زمان خیلی زیادی در در دنیای تکنولوژی نیست اما به نظر میرسد که نود.جیاس همیشه این اطراف بوده است.
من افتخار این را داشتم که از همان روزهای اول با نود جی اس (تنها وقتی که دو سال داشت) کار کنم. و با وجود اطلاعات محدودی که در موردش وجود داشت، شما میتوانستید حس کنید که قرار است تبدیل به چیز بسیار بزرگی شود.
در این مقاله ما تصویر بزرگی از نود جی اس را در مورد تاریخش رسم میکنیم تا همه چیز را در دید قرار دهیم. جاوا اسکریپت یک زبان برنامهنویسی است که در NetScape به عنوان یک ابزار برنامهنویسی برای اداره کردن صفحات وب داخل مرورگرشان (NetScape Navigator)، ایجاد شده است. بخشی از مدل کسب و کار NetScape فروش سرورهای وب بود که شامل یک محیطی به نام NetScape LiveWire میشد که میتوانست صفحه های پویایی را با استفاده از جاوا اسکریپت سمت سرور ایجاد کند. متاسفانه NetScape LiveWire خیلی موفق نبود و جاوا اسکریپت سمت سرور تا همین اواخر که توسط نود جی اس معرفی شد معروف و محبوب نبود.
یک عامل اصلی و کلیدی که منجر به ترقی نود.جیاس شد، زمانبندی بود. همین چند سال قبل جاوا اسکریپت با این عنوان شروع به کار کرده بود که به لطف برنامه های کاربردی "Web 2.0" (مانند Flickr، Gmail و…) به عنوان زبان جدیتری در نظر گرفته شود که به جهان نشان دهد که تجربهی مدرن و جدید روی وب چطور میتوانست باشد.
همچنین موتور های جاوا اسکریپت به طور قابل توجهی بهتر شده اند زیرا بسیاری از مرورگرها برای ارائه بهترین عملکرد به کاربران با هم رقابت میکردند. تیمهای توسعهی پشت مرورگرهای بزرگ سخت کار کردند تا پشتیبانی بهتری را برای جاوا اسکریپت ارائه دهند و روشهایی را پیدا کنند تا اجرای جاوا اسکریپت را سریعتر سازند. موتوری که نود.جیاس از آن استفاده میکند، یا همان وی ۸ ( همچنین به عنوان کروم ۸ برای موتور جاوا اسکریپت متن باز پروژه کرومیوم شناخته میشود)، به دلیل وجود این رقابتها به طور قابل توجهی بهبود یافته است.
میتوانید متن کامل مقاله نود جی است چیست را در سایت نیلوتک مطالعه بفرمائید .
درباره این سایت